Luchtgommen

Luchtgommen of 'wervelstralen': het ideale alternatief voor zandstralen.

Zandstralen of luchtgommen?

Op het eerste gezicht lijken zandstralen en luchtgommen sterk op elkaar. Toch zijn er belangrijke verschillen. Bij klassiek zandstralen wordt het straalmiddel onder hoge druk en door een fijne opening tegen de vervuilde ondergrond gestraald. Door die hoge druk loopt de ondergrond meer beschadiging op en bovendien botsen de korreltjes straalmiddel ook onderling, waardoor veel straalmiddel verloren gaat.

Luchtgommen of wervelstralen maakt gebruik van lage druk en een grotere opening, waardoor de straalkorrels in een roterende beweging worden gestraald en er een horizontaal slijpende beweging ontstaat. De inslagkracht van de straalkorrels wordt op die manier sterk gereduceerd, waardoor er bijna geen beschadiging is. Meestal voegen we ook een kleine hoeveelheid water toe aan de stralenbundel.

Luchtgommen is veel milieuvriendelijker dan zandstralen. Het maakt slechts gebruik van drie natuurlijke oerelementen: zand, lucht en water. Bovendien zijn er geen chemicaliën vereist om tot een perfect resultaat te komen. Daarvoor is echter wel ervaring en vakkennis nodig.

Type straalmiddel

Het type straalmiddel wordt afgestemd op je gevelbekleding. Afhankelijk van de ondergrond en het beoogde resultaat, passen we de verhouding tussen de verschillende componenten aan en de diameter waarmee het wordt aangebracht.

Natuurlijk product

Als straalmiddel voor je gevel gebruiken we het natuurlijke GMA Garnet, een veelgebruikt straalmiddel voor het reinigen van gevels, hout, metaal … Dit natuurlijke product is eigenlijk een mineraal gesteente dat voorkomt in Australië en India. Het bevat geen chemische toevoegingen en is vrij van metalen of kwartsstof. De hoge hardheid levert een hoge efficiëntie op, met een minimum aan stofvorming.

Toepassingen:

Gevelreiniging

Door je gevel te wervelstralen, straalt hij weer als nieuw. Daarna kunnen we je gevel verder behandelen met een hydrofuge, zodat hij voortaan beter beschermd is.

Gevelverf verwijderen

Het eindresultaat is sterk afhankelijk van het type gevelsteen en de toegepaste verflaag. Na het stralen zal het voegwerk meestal vervangen moeten worden. Het aanbrengen van een staal kan hierbij uitsluitsel geven.

Graffiti verwijderen

Ontsierende graffiti kan door airgumming op een betaalbare, snelle en zeer doeltreffende wijze verwijderd worden van steen, beton, metaal, trespa,…

Natuursteen reinigen

Door ze te luchtgommen, geven we ook zachte vloeren in natuursteen en ornamenten een nieuw leven. Snel en zonder beschadigingen.

Hout reinigen

Luchtgommen is de ideale techniek om verf, vernis en waslagen snel en efficiënt te verwijderen. Denk aan houten draagbalken, trappen, vloeren, deuren …

Metaal ontlakken en reinigen

Luchtgommen is ook een doeltreffende methode om metaal te ontlakken en te reinigen. Denk aan auto's, bromfietsen, boten of andere metalen voorwerpen.

Neem contact op