Wat is de prijs van zoldervloerisolatie?

Zolder

Je zoldervloer isoleren is een van de meest efficiënte isolatiemethodes. Maar wat kost zolderisolatie? En na hoeveel jaar heb je de investering terugverdiend? Lees hier alles over de prijzen van zoldervloerisolatie.

Prijscalculator

Prijs
Premie
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte

Zoldervloerisolatie: prijzen

De prijs voor zoldervloerisolatie is slechts 18 à 20 euro per m², inclusief plaatsing door een erkend expert. Van de netbeheerder ontvang je voor de isolatie van je zoldervloer een energiepremie van 6 euro per m²

De prijs van zoldervloerisolatie is ook afhankelijk van:

  • De locatie van de werklocatie
  • Het gebruikte product (isolatieschuim, glaswolvlokken of cellulose)
  • De dikte van de isolatielaag
  • De energiepremie in uw regio
  • Eventuele extra wensen

Prijsvoorbeeld:

Voor een woning met een grondoppervlakte van 70 m² is de kostprijs voor een volledige zolderisolatie ongeveer 1.260 euro. Trek daar de energiepremie van 420 euro vanaf, en je betaalt slechts 840 euro.

Door je zoldervloer te isoleren, spaar je met een gemiddeld verbruik liefst 325 euro per jaar uit op je energiefactuur. Je investering in zoldervloerisolatie heb je dus al na 2,5 jaar terugverdiend.

Ontvang een offerte op maat
Voorwaarden

De investeringskosten en de terugverdientijd van zoldervloerisolatie werden berekend voor een woning met een gemiddeld jaarlijks verbruik van 23.260 KwH, een dakoppervlakte van 100 m², een vloeroppervlakte van 70 m², een geveloppervlakte van 100 m² en een totale raamoppervlakte van 60 m². Deze cijfers zijn een indicatie. De reële kostprijs kan verschillen.

Dak of zolder isoleren?

Ben je van plan de zolder als leefruimte te gebruiken? Dan is dakisolatie voor jou waarschijnlijk de beste oplossing. Indien je de zolder enkel als opslagruimte gebruikt of als het dak niet geschikt is om te isoleren, biedt zoldervloerisolatie een veel beter rendement.

Prijscalculator

Prijs
Premie
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte
Prijzen Detail Zolder
Thermofloc

Producten Thermofloc

Ecologische, vederlichte en ademende isolatie op basis van cellulose. Toepassing? Dakisolatie, plafondisolatie en vloerisolatie.

Supafil Loft

Producten Supafil Loft

Onbrandbare en milieuvriendelijke isolatiewol, gemaakt van 98% glas. Toepassing? Isolatie van kruipzolders.

Realisaties

Tevreden klanten

Beste,

Met plezier steek ik een pluim op de hoed van uw twee werknemers die vorige vrijdag bij mij de woning kwamen isoleren. Ze waren stipt, vriendelijk, werkten keihard door en lieten uiteindelijk alles heel netjes achter. Als men tevreden is, mag dat ook eens gezegd worden, niet? 

Bedankt!

- Annemie G.

Hallo Isolblow,

Ik zou alleszins al willen zeggen dat we zeer tevreden zijn met de isolatie van de zoldervloer en de spouwisolatie. Er was een goede verstandhouding en samenwerking met jullie werknemers. 

Vriendelijke groeten,

Stefaan

- Lagae Stefaan