Wat is de prijs van spouwmuurisolatie?

Spouwmuur

Door de spouwmuren van je woning na te isoleren, bespaar je elk jaar tot 30% op energie. Maar wat kost spouwmuurisolatie? En na hoeveel jaar heb je de investering terugverdiend? Lees hier alles over prijzen voor spouwmuurisolatie.

Prijscalculator

Prijs
Premie
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte

Spouwmuurisolatie: prijzen

De prijs voor spouwmuurisolatie is 18 à 23 euro per m², inclusief plaatsing door een erkend expert. Van de netbeheerder ontvang je een energiepremie van 5 euro per m²

De prijs van spouwmuurisolatie is afhankelijk van:

  • Het aantal m² spouwmuur
  • Het type isolatiemateriaal
  • De locatie van de werklocatie
  • De hoogte van de woning
  • De energiepremie in uw regio
  • Eventuele extra wensen

Prijsvoorbeeld:

Voor een woning met een geveloppervlakte van 100 m² is de totale kostprijs voor een spouwmuurisolatie maximaal 2.300 euro. Trek daar de energiepremie van 500 euro vanaf, en je betaalt slechts 1.800 euro. 

Per geïsoleerde m² bespaar je nadien gemiddeld 3 euro per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse winst van 300 euro. De kostprijs van spouwmuurisolatie heb je dus al na 6 à 7 jaar terugverdiend.

Vraag een offerte op maat
Voorwaarden

De investeringskosten en de terugverdientijd van spouwmuurisolatie werden berekend voor een woning met een gemiddeld jaarlijks verbruik van 23.260 KwH, een dakoppervlakte van 100 m², een vloeroppervlakte van 70 m², een geveloppervlakte van 100 m² en een totale raamoppervlakte van 60 m². Deze cijfers zijn een indicatie. De reële kostprijs kan verschillen.

Tevredenheidsgarantie

Spouwmuurisolatie is de meest efficiënte isolatietechniek voor woningen die gebouwd zijn voor 1980. 97% van de Vlamingen die een spouwmuurisolatie lieten uitvoeren, is tevreden tot zeer tevreden met het resultaat. (Enquête van de Vlaamse overheid in 2015 bij 486 gezinnen).

Prijscalculator

Prijs
Premie
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte
Prijzen Detail Spouwmuur
HR++ Termoparels

Producten HR++ Termoparels

Vochtbestendige isolatieparels gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS).
Toepassing? Spouwmuurisolatie.

Realisaties

Tevreden klanten

Beste,

Met plezier steek ik een pluim op de hoed van uw twee werknemers die vorige vrijdag bij mij de woning kwamen isoleren. Ze waren stipt, vriendelijk, werkten keihard door en lieten uiteindelijk alles heel netjes achter. Als men tevreden is, mag dat ook eens gezegd worden, niet? 

Bedankt!

- Annemie G.

We zijn echt tevreden met het resultaat van de isolatie van onze woning in Middelkerke ( ook onze buren zijn zeer tevreden).
Mvg

Pierre EECKHOUDT