Wat is de prijs van kelderisolatie?

Kelder

Door je kelder te isoleren bespaar je minstens 10% op je energiefactuur. Maar wat kost een kelderisolatie? En na hoeveel jaar heb je de investering terugverdiend? Lees hier alles over de prijzen voor kelderisolatie.

Prijscalculator

Prijs
Premie
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte

Kelderisolatie: prijzen

De prijs voor kelderisolatie met het ecologische isolatieschuim Soudafoam bedraagt ongeveer 24 euro per m². Inclusief plaatsing door een erkend expert. Van de netbeheerder ontvang je voor kelderisolatie een energiepremie van 6 euro per m²

De prijs van kelderisolatie is ook afhankelijk van:

  • De locatie van de werklocatie
  • De moeilijkheidsgraad van de werken
  • De energiepremie in uw regio
  • Eventuele extra wensen

Prijsvoorbeeld:

Voor een woning met een kelderoppervlakte van 70 m² is de totale kostprijs voor een kelderisolatie ongeveer 1.800 euro. Trek daar de energiepremie van 600 euro vanaf, en je betaalt slechts 1.200 euro.

Door je kruipkelder te beter te isoleren, spaar je ongeveer 250 euro per jaar uit op je energiefactuur. Toch zijn de kosten heel beperkt. Je investering in kelderisolatie heb je dus al na 5 jaar terugverdiend.

Vraag een offerte op maat
Voorwaarden

De investeringskosten en de terugverdientijd van kelderisolatie werden berekend voor een woning met een gemiddeld jaarlijks verbruik van 23.260 KwH, een dakoppervlakte van 100 m², een vloeroppervlakte van 70 m², een geveloppervlakte van 100 m² en een totale raamoppervlakte van 60 m². Deze cijfers zijn een indicatie. De reële kostprijs kan verschillen.

Gratis energie-audit

Wil je renoveren én energie besparen? Ontvang tips en advies van een erkend expert. Een van onze specialisten komt graag bij je langs voor een gratis audit van jouw woning.

Maak een afspraak

Prijscalculator

Prijs
Premie
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte
Prijzen Detail Kelder
Soudafoam

Producten Soudafoam

Thermisch en akoestisch isolatieschuim op waterbasis, met respect voor mens en milieu.
Toepassing? Zolderisolatie.

Realisaties

Tevreden klanten

Geachte,

Bij dezen willen we onze tevredenheid uitdrukken over jullie manier van werken bij de na-isolatie van onze woning. Jullie twee medewerkers waren vriendelijk, beleefd en hebben goed doorgewerkt. Alles was achteraf proper opgeruimd. Een dikke pluim!

Bedankt!

Familie Vandendriessche

Hallo Bart,

Bedankt voor het sturen van zulke vakbekwame werklui. Ze hebben snel en goed gewerkt, zelfs mijn buren stonden versteld van hun professionaliteit. Ook mooi opgekuist.

Proficiat voor deze mensen.

- Christian F.