Een houtskelet isoleren, wat kost dat?

Houtskelet

Door het houtskelet van je nieuwbouwwoning goed te isoleren, bespaar je elk jaar tot 30% op energie. Maar wat kost een houtskelet isoleren? En na hoeveel jaar heb je de investering terugverdiend? Lees hier alles over prijzen voor de isolatie van houtskeletten.

Prijscalculator

Prijs
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte

Isolatie houtskelet: prijzen

De prijs voor de isolatie van een houtskelet (18cm) is ongeveer 18 euro per m² voor Thermofloc, 22 euro per m² voor Supafil Timber Frame en 26 euro per m² voor Soudafoam. Inclusief plaatsing door een erkend expert. Door het houtskelet van je woning te isoleren, verbruik je tot 30% minder energie.

Andere voordelen?

  • Aangenaam binnenklimaat
  • Betere akoestiek
  • Razendsnel geplaatst
  • Keuze uit meerdere producten 

Prijsvoorbeeld:

Voor een halfopen woning met een totale muuroppervlakte van 100 m2 is de totale kostprijs voor een houtskeletisolatie ongeveer 1.800 euro. Door je houtskelet te isoleren, bespaar je elk jaar 300 euro op je energiefactuur. Die investering heb je dus al na 6 jaar terugverdiend.

Voorwaarden

De investeringskosten en de terugverdientijd van houtskeletisolatie werden berekend voor een woning met een gemiddeld jaarlijks verbruik van 23.260 KwH, een dakoppervlakte van 100 m², een vloeroppervlakte van 70 m², een geveloppervlakte van 100 m² en een totale raamoppervlakte van 60 m². Deze cijfers zijn een indicatie. De reële kostprijs kan verschillen.

Waarom Isolblow?

Een houtskelet isoleren is vakwerk, dat je best laat uitvoeren door een erkend specialist. Kies je net als honderden tevreden klanten voor Isolblow? Dan ben je altijd zeker van:

Ontvang een offerte

Prijscalculator

Prijs
Kostprijs

Deze berekening is een schatting. Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw woning.

Stuur me een offerte
Prijzen Detail Houtskelet
Soudafoam

Producten Soudafoam

Thermisch en akoestisch isolatieschuim op waterbasis, met respect voor mens en milieu.
Toepassing? Zolderisolatie.

Thermofloc

Producten Thermofloc

Ecologische, vederlichte en ademende isolatie op basis van cellulose. Toepassing? Dakisolatie, plafondisolatie en vloerisolatie.

Supafil Timber Frame

Producten Supafil Timber Frame

Duurzame glaswolisolatie zonder bindmiddel. Toepassing? Isolatie van houtskeletbouw, plafondisolatie en dakisolatie.