Dakisolatie 4

Vanaf 1 juli 2022 komen bijna alle Vlaamse renovatie- en energiepremies samen in één online loket. De Mijn VerbouwPremie wordt opgedeeld in 9 categorieën waarbij telkens één premie per categorie van werken van toepassing is.

Wat zijn de voorwaarden?

  1. Premies gelden enkel voor renovaties (niet voor het slopen en herbouwen van gebouwen).
  2. Het gebouw, zowel residentieel als niet-residentieel, moet minstens 15 jaar oud zijn op de dag van de premieaanvraag.
  3. De werken moeten uitgevoerd worden door erkende aannemers.

Belangrijk om te weten!

De premies voor isolatie worden gebundeld onder de categorieën dak, buitenmuren en vloer.

De premie waar je recht op hebt, zal voor niet-residentiële gebouwen berekend worden op basis van het gezinsinkomen en gezinssamenstelling. Deze omvat drie categorieën.

Via Mijn VerbouwPremie kan je aan de hand van de simulator bereken op welk premiebedrag je recht hebt.

Een eengemaakte premie voor renovatie en energiebesparende investeringen.

Verhoging inkomensgrenzen van de laagste inkomenscategorie

Wegens de aanhoudende energiecrisis worden de inkomensgrenzen bij de laagste inkomenscategorie van Mijn VerbouwPremie verhoogd. Dit betekent dat vanaf nu een grotere doelgroep in de laagste inkomenscategorie valt en dus een hoger premiebedrag zal ontvangen. Dit gebeurt met terugwerkende kracht en geldt voor premieaanvragen vanaf 1 oktober 2022. (Bron: Team Mijn VerbouwPremie)

Isolblow helpt je!

Aarzel zeker niet om te vragen naar meer informatie. Het Isolblow team maakt je graag wegwijs doorheen het premie landschap.