Geld

Verandering troef in 2019! De Vlaamse verbeterings- en renovatiepremie worden in één premie gegoten en ook op vlak van energie hou je in het nieuwe jaar beter rekening met volgende vernieuwingen. 

Wat is een energiepremie juist?

Zowel de Vlaamse overheid, de netbeheerder als de gemeentes geven energiepremies. Dankzij die premies verdien je jouw investering in isolatie sneller terug. Advies nodig bij het berekenen, aanvragen of ontvangen van je isolatiepremies? Wij begeleiden jou van a tot z op onze website.

Dakisolatie

  • De dakisolatiepremie zakt van 6 naar 4 euro per m2 voor wie werkt met een aannemer
  • De dakisolatiepremie zakt van van 3 naar 2 euro per m2 voor wie de werken zelf uitvoert

Dakisolatie is een garantie op meer wooncomfort. Op voorwaarde dat de isolatie goed wordt uitgevoerd. Neem geen risico's en laat de na-isolatie van je dak over aan een erkend specialist

Een renovatiepremie aanvragen

Je zal vanaf 2019 nog voor vier renovaties een premie kunnen aanvragen: voor je dak, buitenschrijnwerk, bouwschil en technische installaties (verwarming, sanitair en elektriciteit). Je kan telkens 20% van je factuur aan subsidies krijgen met een maximum van 2.500 euro per categorie. In totaal kan je dus een premie van maximaal 10.000 euro opstrijken.

Het vernieuwde EPC

Op 4 januari 2019 lanceert het Vlaams Energieagentschap (VEA) het vernieuwde energieprestatiecertificaat (EPC). Het EPC ziet er dan anders uit dan voorheen en bevat extra informatie! Zo krijg je een uitgebreidere energiescore met een label en concrete aanbevelingen om je woning energiezuiniger te maken. Het EPC is een onderdeel van de Woningpas. 

De kostprijs van het nieuwe EPC ligt in dezelfde prijscategorie als het oude en is 10 jaar geldig. 

Let op: je hoeft geen nieuw EPC aan te vragen als je oude EPC nog geldig is. Is die niet meer geldig? Dan stelt een energiedeskundige type A het EPC voor jou op! Een lijst met erkende energiedeskundigen vind je hier.

Onroerende voorheffing

Voer jij een ingrijpende energetische renovatie (IER) uit? Dan krijg je vanaf 2019 een belastingvermindering in de vorm van een korting op de onroerende voorheffing. Hierop heb je recht als je je technische installaties volledig vervangt en je minstens 75% van je buitenschil (na)isoleert. Diende je na 1 oktober 2016 je IER-bouwaanvraag in en bedraagt je E-peil E90 of minder? Dan betaal je vijf jaar lang maar de helft van de onroerende voorheffing. Zakt je E-peil naar maximaal E60? Dan betaal je vijf jaar lang helemaal geen onroerende voorheffing.

New year, new ... premie!

Energiehuizen

Vanaf 1 januari 2019 vervullen de Energiehuizen een nieuwe functie: die van energieloket. Je kan er dan terecht voor alles wat met energie te maken heeft. Denk maar aan energiepremies, renovatie-advies of energiescans. Ook de toekenning van renteloze leningen aan sociale doelgroepen breidt uit: voortaan tellen personen ten laste mee om je inkomensgrens te bepalen. En ook een VME kan nu een 1%-lening aanvragen.

De totaalrenovatiebonus

Vanaf drie investeringen uit een pakket van zeven (dak-, vloer-, muurisolatie, isolerende beglazing, ventilatiesysteem, zonneboiler,

warmtepomp) ontvang je bovenop de individuele premies een extra bonus. De bonus bedraagt €1250 voor 3 investeringen, €1750 voor 4 investeringen, €2750 voor 5,
€3750 voor 6 en €4750 voor 7 investeringen. In appartementen kan je rekenen op de helft van deze bedragen. 

Er zijn aanvullende voorwaarden inzake minimale te isoleren oppervlakte en ook de rest van de woning moet voldoende geïsoleerd zijn. Wacht dus niet veel langer ... en contacteer ons! 

Kies voor Isolblow!

En ga net als honderden tevreden klanten voor:

  • Een kwaliteitsvolle dakisolatie volgens de ideale techniek
  • Garantie
  • Het juiste product (Thermofloc, Soudafoam en Supafil Timber Frame)
  • Een snelle en proper uitgevoerde installatie
  • Een correcte service en dienst-na-verkoop