Schermafbeelding 2019 04 16 Om 12 12 52

Yvan kent de voordelen van een geïsoleerde woning en besloot zijn spouwmuren te isoleren. Helaas koos hij niet voor een erkend aannemer, zoals Isolblow. 

Een kleine vijf jaar geleden liet Yvan zijn spouwmuren isoleren. Zijn aannemer deed dat door een soort isolatiebolletjes in de spouwmuren te spuiten, maar deed dat niet zoals het hoort: kort nadien al zag Yvan de bolletjes overal opduiken. Zijn zolder ligt vol, ze komen langs de rolluiken en leidingen uit de muren. Overal vindt hij kleine bolletjes en dat is uiteraard allesbehalve normaal. Door het gebrek aan vakmanschap kan Yvan niet genieten van de voordelen van isoleren.

Bekijk de rampzalige video en ontdek daarna hoe het wel hoort te zijn

In 2012 liet René zijn spouwmuren isoleren door Isolblow. Hij besloot zijn huis dit jaar te verbouwen, en daar moesten ook enkele spouwen aan geloven.. Dit leverde inderdaad enkele unieke beelden op.

Hij stuurde ons volgend berichtje: "Ik ga er van uit dat jullie niet zo dikwijls de kans hebben om een door uw firma geïsoleerde muur na een vijftal jaren afgebroken te zien, waarbij het resultaat van de werken "de visu" kan gecontroleerd worden."

Geen zin in problemen?

Wie zelf spouwmuren wil laten isoleren met het EPS-systeem kiest best voor een aannemer met een certificaat, zoals Isolblow. Want dit moet duidelijk zijn: er is niets mis met deze EPS-techniek als hij correct uitgevoerd wordt. Bedrijven die een certificaat kunnen voorleggen, werden gecontroleerd. Wie een premie wil aanvragen voor na-isolatie moet zee gaan met een erkende firma.

Isolblow voert graag jouw isolatiewerken uit, zoals het hoort. Wij durven onze klanten een extra garantie geven. Contacteer ons vandaag nog voor meer info.

"De isolatiebolletjes stromen uit mijn spouwmuren, dat kan toch niet!"

Als de mengeling nog niet goed uitgehard is, kan het inderdaad zijn dat er via de rolluiken enkele bolletjes naar buiten komen. Blijft het probleem duren? Of stromen de bolletjes eruit zoals bij Yvan? Dan is er door jouw aannemer een fout gemaakt. Misschien heeft de aannemer te weinig lijm gebruikt, dan is een goede binding niet mogelijk en zullen de bolletjes los blijven zitten. 

De Inspecteur

Het verhaal van Yvan lokt veel reacties uit op de sociaal netwerksite Facebook. En ook De Inspecteur op Radio 2 polst naar terugkerende problemen in verband met spouwmuurisolatie. Hier en daar staan mensen Yvan bij, maar de meningen zijn verdeeld. Sommigen zijn niet te spreken over bepaalde isolatiefirma's, anderen zijn juist super tevreden over de isolatiewerken. Wanneer de naam Isolblow opduikt in de reacties zijn we benieuwd: wat hebben onze klanten te vertellen?