Dakisolatie-1

Het dak isoleren is een ideaal klusje om deze zomer op het menu te zetten. Waar vroeger de zolder steevast als triestige opbergruimte diende, wordt hij nu vaak omgetoverd tot een knusse hobbykamer, extra slaapkamer of een echte mancave


Staat dakisolatie nog niet vanboven op je to-do-lijst? Lees hier waarom dat wél moet.

Omdat het juist is

Minder energie verbruiken is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Consumenten kiezen de laatste decennia massaal voor betere isolatie en al die miljoenen huishoudens tezamen zorgen ervoor dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen, zoals Co2 drastisch verminderd is. Kiezen voor dakisolatie heeft dus een gunstig effect op het milieu, meer misschien dan je denkt.

Omdat het verplicht is

Tegen 2020 moeten alle daken van (huur)woningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn

De R-waarde van je woning moet voldoen aan de Vlaamse dakisolatienorm: de ‘R-waarde’ van de isolatie minimaal 0,75 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt) zijn. De R-waarde van een isolatielaag is de weerstand die de laag biedt tegen warmteverlies. Hoe groter de R-waarde, hoe beter de materiaallaag isoleert. 

Begin vorig jaar kwam de Vlaamse overheid met het S-peil op de proppen. Het S-peil vervangt voor woongebouwen het K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming. Het K-peil hield namelijk alleen rekening met het isolatieniveau en de compactheid, terwijl het S-peil ook de gebouwtypologie, de oriëntatie, de verhouding glasvloeroppervlakte en de luchtdichtheid in kaart brengt.

Ben je eigenaar of verhuurder van een woning waarvan het dak nog niet is geïsoleerd, dan is nú dus het moment aangebroken om dit alsnog te laten doen.

Wacht er dus niet te lang mee: contacteer ons vandaag en bespaar morgen al op je energiefactuur.

Waarom moet jij deze zomer je dak isoleren?

Omdat je niet graag te veel betaalt

Meer dan 30% warmte gaat verloren langs een niet-geïsoleerd dak. Een degelijke dakisolatie betekent dus flink besparen op je stookkosten. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt!

En aangezien er minder warmte via het dak verloren gaat, neemt de energieprestatie toe en dat betekent een betere energiescore op het energieprestatiecertificaat. Hoe energiezuiniger je huis, hoe hoger de marktwaarde bij een eventuele verkoop. Dat kan al tellen.

Omdat het beter is

Nadat je het dak hebt laten isoleren, zul je al snel merken dat het binnenklimaat in huis verbetert. 

Vooral in de ruimte onder het dak is dit goed te merken omdat het hier in de winter veel langer warm zal blijven. Door het verbeterde klimaat, kun je de zolderruimte na isolatie eventueel ook gaan benutten als extra slaapkamer of hobbyruimte. Extra ruimte in huis dus.

Een ander voordeel van isolatie is dat de warmte in de zomer beter buiten gehouden wordt waardoor de zolder minder snel oververhit zal raken. Ook in de woning zelf zal het thermisch comfort na dakisolatie toenemen. De temperatuur blijft meer constant en je zult minder snel last hebben van koude luchtstromingen. 

Omdat je nu nog subsidies krijgt

Niet alleen de lage energiefactuur is goed nieuws voor je portemonnee: je hebt nog steeds recht op verschillende premies van de overheid en netbeheerders.

Een volledig overzicht van de subsidies terugvinden is niet evident, gelukkig helpt Isolblow je graag een handje. Let op, de premies dalen elk jaar een beetje. Je vraag die van jou beter zo snel mogelijk aan!