Spouwmuur

Er doen heel wat mythes de ronde over woningen isoleren. Door die te ontkrachten, kan iedereen zich volledig concentreren op de voordelen die isoleren met zich meebrengt.

Mythe 1: isolatie is alleen belangrijk in de winter

Neen, isolatie was ook zeker deze zomer van pas gekomen, aangezien de hitte buiten gehouden wordt. Op een zonnige dag kan je dak tot 80°C opwarmen, dus ook buiten de wintermaanden is dakisolatie een goede zet. En ook spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat jouw woning niet in een oosterse woestijn verandert. Wil je meer tips om je woning tijdens de zomer koel te houden?

Mythe 2: er bestaat zoiets als té veel isoleren

Integendeel, zoiets bestaat niet.

Er wordt vaak gevreesd dat wanneer je jouw huis volledig isoleert, je de luchtcirculatie afsluit. Met als gevolg dat er schimmels optreden, wanneer het vochtig wordt. Dit is een fabeltje, want er ontstaat evengoed schimmel waar maar gedeeltelijk geïsoleerd is.

Hoe dan ook: schimmels zijn niet het gevolg van overtollige isolatie, maar van een gebrek aan ventilatie. Isolblow zorgt ervoor dat jouw huis blijft ademen, dankzij de meest innovatieve producten. 

Feit of fictie? Isolblow pakt 4 mythes over isolatie aan

Mythe 3: een bestaande woning isoleren is nutteloos

Hola, een huis isoleren, loont altijd! Met dakisolatie bespaar je tot 30% op je energiefactuur, spouwmuurisolatie haalt er dan weer 20% van af. 

Isoleren heeft ook voordelen die niet met geld of milieu te maken hebben: maak komaf met geluidsoverlast en geniet van extra comfort. 

Raadpleeg onze handige infographic of neem contact op met Isolblow!  

Mythe 4: isoleren kan je zelf

Wel, natuurlijk! Maar het correct aanbrengen van isolatie is niet evident, zeker spouwmuur- en kelderisolatie isoleren heb je een vakman nodig die deze technieken beheerst. Daarboven op is het ook goedkoper wanneer je een gecertificeerde stielmanaanspreekt. Zoals Isolblow bijvoorbeeld.

Isolblow heeft heel wat ervaring, maar wat nog belangrijker is: we zijn steeds op de hoogte van de laatste nieuwe technieken en materialen. Na-isoleren is nu eenmaal onze tweede natuur. Voor elk type woningisolatie kan je rekenen op de experts van Isolblow.

naar een artikel over isolatie & vooroordelen